O-event I Borås

Johan   15 november, 2011   Inga kommentarer till O-event I Borås

I Helgen spenderade jag min tid mesta dels i Borås men även i bilen då vi åkte fram och tillbaka till varje tävling. Det började i fredags då det var dags för Sprint by night som var första deltävlingen av de tre som är med i O-event. Det var en ganska enkel sprint där den stora svårigheten var att inte läsa till fel kontroll då det var väldigt många kontroller. Jag sprang ganska bra och kunde till slut vinna före min klubbkompis Johan Strand. I helgen sprang jag alla tävlingar med gps för att kunna lägga upp dem i min kartpärm men dessvärre så blev det en icke planerad gpsrutt på vägen hem sista dagen så endast lördagens tävling fanns kvar i gpsklockan när jag läste in den i datorn.

Lördagens lopp vars namn är Downhill sprint kanske också förklarar vad den handlar om. Det är alltså en sprint som mestadels går utför och dessutom i skogen så det  gäller verkligen att hålla i orienteringen för kommer du för långt så kan det bli väldigt jobbigt att klättra upp igen. Jag hade lite problem i början men kom igång efter de första kontrollerna och är överlag nöjd med loppet. Det resulterade också till att jag vann även den andra tävlingen och i totalen ledde jag inför sista dagen med 25 sekunder före Fredrik Johansson.


Sista dagen var det dags för Zoorienteringen. Tävlingen går inne på Borås djurpark. Jag startade allra sist i klassen då det var omvänd start ordning efter hur man låg till i totalen. Jag började väldigt bra och kom igång fint men sen strulade jag till det lite vid fyran och blev lite stressad men kunde ändå ta bra beslut till femman och kom tillbaka i loppet. Jag kunde springa ganska kontrollerat fram till varvningen och där fick jag veta att jag ledde dagens lopp och då visste jag att jag hade ganska gott om marginal för totalsegern. Detta gjorde mig lite passiv sista biten eftersom jag inte ville göra något misstag då och jag sänkte farten lite. På väg till sista fick jag veta att det var tätt mellan mig och Fredrik för dagens tävling och till slut fick vi samma tid så båda fick stå som segrare.

Så överlag är jag väldigt nöjd med helgen då jag lyckades vinna alla tre dagarna och blev då totalsegrare i O-event och Ledx-cup som innebar att jag fick en Ledx Cobra II i pris. Detta passar ju jätte bra då det har blivit lite mörkare nu de senaste veckorna så nu kan jag ju även träna orientering på kvällen i bra ljus 😉

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *