Smålandskavlen

Johan   4 november, 2011   Inga kommentarer till Smålandskavlen

Förra veckan var jag och tränade lite i Hallsberg. Det var kul att träffa de “gamla” klubbkompisarna. Jag passade även på att träna med Ol-gymnasiet, samt följa upp några elever på träningarna. Jag insåg att när jag följer upp någon behöver jag koncentrera mig minst lika mycket som när jag tävlar, eftersom jag vill ge bra tips till personen jag följer upp. Efter passen som uppföljare kände jag att jag mig blivit mer uppmärksam på hur jag orienterar. Detta är något jag saknat stora delar av året.

Så när väl helgen kom och det var dags för sista Stafetten för året Smålandskavlen, var jag väldigt laddad att göra ett bra lopp. För några veckor sedan var tanken att jag skulle springa en dagsträcka men helgen innan Smålands tog vi beslutet i klubben att jag skulle springa sträcka två och med andra ord natt.

På väg till starten hörde jag att Ola sprang riktigt bra till första radion och tog ledningen där så då kände jag att nu var det upp till mig att göra ett stabilt lopp. När jag tog kartan och sprang till startpunkten hade jag en bra känsla i kroppen. De första kontrollerna gick riktigt bra och när jag sprang ut från trean hade jag kommit ifatt löpare som startade några minuter före mig. Dock blev jag lite för het och slarvade med riktningen till fyran så jag var tvungen att springa tillbaka och läsa in mig. När jag tog fyran tänkte jag att nu måste jag koncentrera mig ännu mer för att inte tappa mer tid. Jag sprang riktigt bra de kommande kontrollerna och började känna att det gick bra igen. Tyvärr fick jag lite problem med magen och hade svårt att gå på maxfart. Detta gjorde mig lite frustrerad och istället för att fokusera ännu mer på att springa tekniskt rätt blev jag lite okoncentrerad och gjorde några små missar på slutet. Jag lyckades ändå hålla ihop lopp utan jättebommar och när jag gick i mål så betydde det att laget låg trea efter två sträckor, mest tack vare ett väldigt bra lopp av Ola då.

När omstarten gick nästa dag så hade laget tyvärr lite missflyt. På en sträcka läste en av löparna till fel kontroll och tappade ganska mycket tid vilket resulterade att vi halkade ner lite i resultatlistan och till slut blev vi 13:e lag.

Karta med mitt lopp hittar du här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *