Blodslitet och första seniormedaljen!

I lördags var det dags för höstens stora kraftprov. Jag skulle springa Blodslitet som är en ultralång tävling i Norge. I år var det även norska mästerskapen. Inför starten var jag väldigt laddad och nervös. Så det var väldigt skönt när starten väl gick eftersom jag då kunde börja fokusera på orienteringen och inget annat. Jag fick en väldigt bra start och gafflingen till första var väldigt enkel så jag kom med i rätt klunga med en gång. Denna klunga höll ihop de första kilometerna tills vi kom till en gemensam kontroll. Ut från den var jag uppmärksam på vad de andra gjorde och insåg att jag blev ensam på min gaffel nu. Jag tänkte att jag skulle ta det lite lugnare så att jag inte bommade och det lyckades jag också med. Så det var skönt att höra när jag kom in till varvningen att jag låg med i täten.

Andra varvet gick faktiskt väldigt fort och det var inga konstigheter eftersom jag sprang tillsammans med två andra killar hela varvet. När vi kom in till varvningen var vi dock ca 2 min bakom täten. Så ut på tredje varvet försökte jag öka tempot lite för att kanske få kontakt med de som var före oss. Jag sprang ifrån de jag sprang andra varvet med och när jag kom till sista kartbytet efter de tre varven låg jag tvåa.

Nu hade vi sprungit halva banan ungefär och det var 11,3 km kvar. Jag var väldigt förvånad över att jag låg tvåa så blev lite passiv ut på sista varvet och första 2 km gick väldigt långsamt. Precis innan andra kontrollen kom en stor klunga ifatt och tempot blev lite högre. Jag kände att jag hade lite svårt att orientera i den farten så jag la mig bara sist i ledet och sprang med ganska så enkelt i  kanske 4 km. När vi började närma oss slutet på loppet kände jag att jag var förhållandevis stark och att många andra började få problem så jag började bli lite mer offensiv och försökte orientera mer och mer. När det var ca två km kvar kom jag ifrån klungan med ett bättre vägval och jag fick en lucka på ca 20 sek. Jag blev lite paff men tänkte samtidigt att nu kör jag. Så in mot näst sista kontrollen var det bara två killar som hade kontakt med mig(Olav Lundanes och Fredrik Johansson) och vi gjorde även upp om andra till fjärde platsen. Till sista gjorde jag en lite för stor vänster sväng så Olav kom om mig men jag lyckades stämpla före Fredrik. På upploppet var det bara full fart och jag trodde jag skulle kunna ta Olav men när jag ska öka efter 2h 34min så kan visst kroppen få lite kramp känningar. Så det blev att fokusera på att försvara bronset och det kunde jag också göra.

Så jag lyckades bli trea och därmed fick jag en medalj med mig hem. Det är min första medalj på ett nationellt mästerskap så det var också väldigt kul. Dessutom att det kom i den distansen där jag tidigare aldrig haft någon medalj. Jag sprang även loppet med GPS sändare och den sändningen finns här( välj Blodslitet H 21 första för de tre slingorna eller sista för sista 11,3 km).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *