5:a på 10mila och samarbete med Ledx

Under förra helgen var det alltså 10mila i min gamla hemstad Göteborg och där fick jag den stora äran att springa den 10:e och sista sträckan för min klubb Tampereen Pyrintö. Vi har jobbat under den senaste tiden mot 10mila som det första målet under våren där vi såklart även ser fram emot Jukola. För mig började förberedelserna lite tidigare än vanligt då jag åkte “hem” till Sverige redan 10 dagar innan 10mila för att hinna med att springa uttagningstävling i Jönköping för Världscupen. Något jag lyckades med väldigt bra då jag kände mig stark och pigg hela loppet och lyckades med ett okej lopp tekniskt placera mig som 2:a bara slag av Martin Regborn. Detta gjorde att jag fick en plats i det svenska laget för Världscupen som ska gå i Finland senare i maj. Det gör också att jag inte behöver resa fram och tillbaka till Bollnäs veckan innan VM-testerna utan kan nu fokusera på dem vilket känns väldigt bra.

5:a på 10mila

Men nu tillbaka till 10mila. Laget hade som mål att bli topp 10 då vi inte tidigare varit uppe i toppen och kämpat men nu kände att vi hade ett bra lag så ville vi inte ha allt för höga mål heller. Själv kände jag att det fanns potential för något riktigt bra om vi skulle klara av de första nattsträckorna bra som är så viktiga på 10mila. Det började bra för laget och vi var med efter sträcka 1, tyvärr hade vår andra sträcka lite problem och vi tappade täten under andra sträckan och kunde där efter inte riktigt få kontakt igen för ut på långa natten var vi ca 10 min efter. Här gjorde Elias och Gustav Bergman för Ravinen ett lopp tillsammans som lyfte oss tillbaka till klungan bakom täten och chansen för att kunna vara topp 3 eller 5 kom tillbaka. På sträckorna efter hände det som så ofta väldigt mycket och det började bli en klunga om andraplatsen där vi låg med i när dagsljuset hade kommit fram och det nu bara var de sista sträckorna kvar. Under nionde sträckan fick vi dessvärre släppa iväg tre lag som hade lite för starka löpare och jag fick ge mig ut i en klunga om fyra lag med placering 5-8.

Jag var väldigt nervös inför loppet hur kroppen skulle kännas då jag under torsdag och fredag hade legat magsjuk och under lördagen bara fokuserat på att få i mig energi för att orka ta mig runt. Jag var därför ganska nöjd att jag fick gå ut med några lag så att jag kunde känna vilken fart jag skulle lägga mig i för att de skulle få kämpa och sedan försökte jag bara pressa igenom min egen smärta det innebar de första 20-25 minuterna för kroppen att inse att jo det är så här fort jag ska springa även om jag inte vill. För ofta upplever jag att det är så det känns när jag inte riktigt har en toppendag. Att det känns tungt och att jag då kanske viker ner mig men om jag kämpar igenom första smärtan brukar det faktiskt gå att få en bra känsla.

Efter några kontroller började dessutom de efterföljande lagen få lite problem att gå med då det även började bli lite gafflat och när jag in mot varvning kollar bakåt inser jag att jag faktiskt skakat av mig de andra lagen och nu ligger 5:a helt själv och förmodligen långt fram till lagen framför. Vid varvning får jag också det bekräftat då det är nästan 3,5 min upp till lagen framför och då ställer jag bara in siktet på att göra ett bra lopp med jämn fart så får jag hoppas att någon framför missar eller tröttnar för jag springer inte ikapp 3,5 min när de dessutom springer tillsammans. Jag genomför andra delen bra men ser tyvärr inga lag och får infinna mig i att ta klubben i mål som 5:a vilket såklart är jättebra och något som vi är sjukt nöjda över! De övriga 4 lagen framför gick det inte att göra något åt den här gången och det är bara att gratulera dem och framförallt IFK Göteborg till en strålande stafett.

Gps från min sträcka finns här: Gps sträcka 10

Resultat finns här: 10mila

Under tiden i Sverige har jag även hunnit med att fixa ett nytt samarbete och det genom Ledx där jag får tillgång till den allra bästa pannlampan när jag springer natt vilket jag älskar att göra och som jag nästan bedriver hela min teknikträning genom vintern då jag tycker natt är den bästa teknikträningen som finns och det är lätt att träna natt så fort vi har ställt om till vintertid. I år passade det dessvärre inte att springa natt SM men såklart är det också så att jag hoppas kunna springa lite natt tävlingar och inte bara träna med lampan;)

Nu väntar det en helg med träning i Lohja där jag skall förbereda mig inför Världscupen då genom att imorgon först springa Sprint i toppligan i Sibbo och sedan åka vidare till Kisakallio och köra tre träningar i relevant terräng.

Efter det väntar nästan två träningsveckor innan det är dags för VM-tester den 20 och 22 maj vilket också tyvärr innebär att jag missar SM medel i finalnd som går den 21 maj men såklart är ser jag fram emot testerna istället!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *