En ny utmaning i öst väntar!

Jag har nu haft en liten paus med den uppstyrda träningen och målmedvetenheten jag har som elitidrottare. Det har också gjort det möjligt för mig själv att reflektera över vad jag behöver göra för att kunna ta nästa kliv i min väg mot framgångar. Då jag som jag skrev i förra inlägget kommer satsa mot minst VM i Norge 2019 har jag också känt att jag behöver ändra lite i min vardag för att verkligen kunna vara 100% seriös. Jag har då kommit fram till att jag har varit i behov av ett miljöombyte och flytta ifrån Göteborg som har varit min bas de senaste 6 åren. Det har inte varit ett lätt beslut då jag har haft väldigt många fina minnen och upplevelse i Götet samt med min klubb GMOK där klubbkamraterna naturligtvis betytt  väldigt mycket för att jag kommit så här långt i min utveckling. Detta gör att beslutet även har varit ännu svårare och ta men jag tänker och hoppas att den här förändringen som öppnar upp för en mer professionell satsning kan ge mig den extra boosten som jag saknat! Jag har beslutat mig för att göra något som kanske inte så många andra svenskar gjort före mig då jag skall flytta till Finland och Tampere. Detta då jag får en bra miljö runt mig med satsande talanger som precis som mig vill prestera på VM de kommande åren som jag nu också får närmare till. Jag kommer då också springa för klubben Tampereen Pyrintö då jag känner att det är viktigt för mig att springa för en klubb där jag även lever.

Foto: Lars Rönnols

Foto: Lars Rönnols

För att göra en kort sammanfattning av min tid i GMOK så kommer jag aldrig glömma de två senaste SM-stafetterna där vi tog guld förra året och nästan lyckades försvara det i år. Det är mina bästa minnen hittills i mitt liv som orienterare och det ska mycket till för att toppa det. Att jag fått göra stafetterna med kanske de tre killar i klubben som varit mig allra närmast under mina 6 år då både Mikael och Ola delade lägenhet med mig under de första åren och Johan som alltid varit där och “harat” på så många tisdagsintervaller! Jag hoppas att ni också har kvar fina minnen av tiden!tiomila-2011

Självklart glömmer jag inte mitt första 10-mila med klubben i Botkyrka då jag anslutit från en klubb som kämpade runt topp-30 till att kasta mig ut i topp-10 träsket och med en fantastisk spurt se Erik löpa in som 5:a vilket var helt sjukt med ett lag där vi nästan tränade tillsammans varje vecka! Jukola några år senare då jag själv fick vara ankaret och gå ut i ett inspirerande läge och länge drog klungan om tredjeplatsen. Tyvärr var jag inte tillräckligt stark på den tiden så vi fick nöja oss med en 6:e plats men det lever jag nästan på än idag.  jukola

Självklart kommer det var jobbigt att lämna allt stöd som har funnits med under åren och alla ledare som utöver alla klubbkamrater som hejat och engagerat sig både under alla stafetter men också under mina individuella tävlingar där jag måste säga att “junis” och “räkan” (när du var i liv) gjorde att jag alltid ville ge lite extra även när kroppen var trött då det var så inspirerande att komma mot mål och höra era hejarop! Och just ditt hejarop “räkan” under UltraSM 2013  kommer jag komma ihåg till den dagen jag själv hälsar på dig där uppe i molnen!

Foto: Lars Rönnols

Foto: Lars Rönnols

Det finns självklart så mycket mer och jag ser fram emot att komma upp till klubbstugan under någon tisdag när jag är i Göteborg. Jag vill och hoppas att ni alla kan se tillbaka med den glädjen jag själv haft i klubben och det är jag väldigt tacksamma för så vill avsluta med att säga just Tack för allt alla i GMOK!

 

2 thoughts on “En ny utmaning i öst väntar!

 1. Nils-Olov Åsman

  En fin berättelse du ger oss om vad GMOK har gett och betytt för dig de senaste åren. Själv har jag haft förmånen att följa dig på nära håll sedan 2009. Vill bara önska dig lycka till i din fortsatta satsning på elitnivå.
  Såg på facebook karta + resultat från JVM 2008 långdistansen. När man nu läser resultatlistan så blir man imponerad över hur många världsstjärnor du hade bakom dig då.

  Reply
 2. Patrik Falk

  Fina minnen som du delar med dig Johan! Förutom dina suveräna insatser i individuella tävlingar och seniorkavlar i GMOK:s dress kommer jag även minnas dina insatser i breddkavlarna. Kommer särskilt ihåg tjoget (tror det var 2012) då GMOK gjorde comeback efter många år. Det var ingen allvarlig satsning utan ett mixat lag allt från elit till rena nybörjare. Vi åkte som en “jojo” i placeringar och du hade ett mästerskap inte långt efter som var viktigt för dig men gav trots det allt för laget och “järnet” på sista sträckan och tryckte upp oss på en femteplats !  Stort lycka till i Finland och din nya klubb – och varmt välkommen tillbaka till GMOK om du får “hemlängtan”!   

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *