EM blev bättre och bättre tills det slutade med katastrof!

För knappt två veckor sen avslutades EM i Tjeckien. För min del blev det inte den bästa starten då jag fick total blackout i starten på lången där jag missade dryga två minuter på de tre första kontrollerna och sedan fick kämpa emot alla negativa tankar som kom. Jag orkade stå emot i 70 minuter sedan kom den mentala klubban när jag blev ikapp löpt av Martin som startade 6 min efter vilket gjorde att jag inte riktigt kunde hålla farten sista delen in mot mål och jag bara fokuserade på att ta mig till mål.

Jag fick dock en chans för revansch på medel där jag har känt mig stark i den lite annorlunda terrängen i Polen och Tjeckien trots att jag aldrig varit där tidigare i livet. Jag fick inte den bästa starten på medlen heller men kunde skaka av mig det betydligt bättre och hade en bra period i loppet från första kontrollen till kontroll 11 där jag springer både rätt och fort. Tyvärr gör jag lite små misstag på kontroll 12, 13 och 14. för att sedan komma tillbaka in i loppet och plockar lite placeringar igen. In mot slutet av banan ser jag att det är lite kontrollplock innan det bär av mot näst sista och sista. Jag känner att jag ändå har ett bra lopp på gång och försöker trycka på så mycket jag kan. Sista kontrollen innan det är löpning kvar och jag tycker jag har koll på allt men hittar inte kontrollen. Lägger ca 40 sek och direkt förlorar jag chansen på medalj. Slutar till sist 9:a vilket ändå är helt okej då jag i alla fall länge kämpade om en medalj vilket jag inte riktigt gjort tidigare år på mästerskap. Ett problem uppstår dock efter målgång och det är att jag har ont i höger häl vilket gör mig lite fundersam då jag inte ramlat eller slagit i den.

Laddar om inför nästa dag och är fokuserad på att löpa stafett. Under uppvärmningen upptäcker jag att jag inte kan springa, det gör för ont i hälen. Tyvärr har tiden passerat för att byta löpare så jag försöker bita ihop och halta runt när jag värmer upp och undvika Martin så att inte han ska börja ana något innan han ska springa i alla fall. Jag hoppas att det ska gå bra att springa med smärtan utan att göra det allt för dåligt tekniskt. När väl Jonas kommer antar jag att adrenalinet pumpar igång för efter några steg känner jag inte foten längre så nu kör jag tänker jag. Tekniskt sätt går det sjukt bra. Jag plockar mina kontroller och tycker dessutom att klungan som jag gick ut med springer lite för sakta. Vi ligger ju efter och behöver gå ikapp. Jag plockar lag för lag men har inte fått syn på Daniel Hubbman så jag tänker att jag ligger i andra klungan hela tiden och försöker då hålla en hög fart hela vägen. Upp mot näst sista och sista kontrollen trycker jag på för att ta in så mycket som möjligt så Martin kan få ett bra utgångsläge. Det visar sig då att vi är i täten och jag växlar över som etta just före Tjeckien och Polen. Dessutom har vi fått en liten lucka mot de andra lagen. Martin löper sedan bra men har lite oflyt på slutet vilket gör att vi blir 4:a till slut vilket jag är väldigt nöjd med samtidigt som det alltid är lite surt att bli just 4:a. Men mitt första diplom som senior på ett mästerskap är ändå kul.

Dessvärre börjar jag nu lugna ned mig och inser då att jag har sjukt ont i foten och inte kan gå ordentligt. Vi kollar upp det på hotellet men hittar inget speciellt som det kan vara mer än att det är lite svullet och ömt runt hälsenan. Jag kommer överens med sjukgymnasterna att vila lite efter EM för att se om det blir bättre.

Nu har det gått snart två veckor och dessvärre är det inte hundra än. Jag har ännu inte tagit ett löpsteg sedan stafetten på EM så har ingen aning om hur det kommer kännas på VM testerna som börjar imorgon. Det vi vet är att det kommer göra ont och med största sannolikhet komma tillbaka om jag springer men å andra sidan finns det inte så många andra alternativ. Jag har fått sjukt bra hjälp av både IFK-kliniken och flera massörer runt om i Göteborg som verkligen har gjort sitt yttersta för att jag ska kunna starta imorgon för just nu är planen att springa medel testet och sedan se hur mycket sämre det blir och då göra en bedömning och jag kan springa lång testet också eller om jag måste stänga dörren till min högsta dröm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *