SM Guld!

Johan   22 september, 2015   Inga kommentarer till SM Guld!

I helgen tog jag mitt första SM Guld i stafett. Det var även de första gulden för mina lagkamrater samt det första Guldet för klubben i senior stafetten så det var sannerligen en speciell upplevelse.  Med tanke på att jag bara dagar tidigare hade missat min första SM final så var jag inte helt hundra på om jag verkligen skulle springa sista sträckan dagen innan stafetten. Jag valde dock att se det som att jag nu hade lite chans på revansch efter missen och bestämde mig för att följa den ursprungliga planen och löpa sista sträckan.

Stafetten gick precis som jag hade kunnat önska med att Johan på första sträckan låg med långt framme i täten hela tiden och Ola sedan sprang kontrollerat och kunde växla ut mig som tvåa endast 2 minuter från ledande Lidingö. Äntligen skulle jag få chansen att gå ut i ett läge då jag hade chansen att avgöra. Jag började metodiskt och fick både första och andra kontrollen perfekt men sedan kom en liten miss på tredje kontrollen och jag blev då upphunnen av både Malung och Stora tuna. På väg till fyran möter vi dock Lidingö som missar ännu mer än mig på tredje kontrollen vilket gör att jag förstår att vi är med i allra högsta grad om guldet men jag visste att även Ravinen gick ut strax efter mig så jag behövde få koll på vad de låg till och vid fyran fick jag svaret då de var ca 10 sekunder före oss vilket betydde att vi nu var fyra lag som låg längst fram. Efter att jag missade trean valde jag nu att ta det lite lugnare och bara ligga bakom och bevaka de andra och på väg till 8:e kontrollen märker jag hur tuna tappar kontrollen precis innan sin gaffling och därmed tappar kontakten med oss andra. Så nu är vi bara tre kvar tänker jag. På väg in mot varvningen försvinner Ravinen dessutom då de har en längre gaffling och jag känner mig samtidigt lite starkare vilket gör att jag försöker öka farten lite och då börjar William i Malung att släppa lite. Vid varvningen hör jag att jag har en ledning på ca 25 sekunder och hinner tänka att det här blir tufft att hålla undan. Ut på sista varvet lägger jag fokus på att bara ta en kontroll i taget och bara köra mitt race! Jag betar av kontroll efter kontroll och försöker hålla lite koll bakåt då och då för att se ifall William kan se mig men ser inget. På väg till näst sista kontrollen får jag lite gummiben då jag blir väldigt nervös på att göra en miss men jag håller koll på riktningen och när jag väl ser kontrollen förstår jag att nu är det klart! Bara ner på stigen och ut på gärdet där Ola och Johan väntar och sedan är det bara upploppet kvar vilket jag kan springa med en enorm glädje och bara njut av kanske den allra bästa stunden i mitt liv! Helt underbart att dessutom få uppleva det med två riktigt goa vänner!

 

SM Guld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *