10-mila läger i Eksjö samt nya regler

I helgen var det dags för andra samlingen i Eksjö inför 10-mila. Vi körde fyra pass under lördag och söndag. Förra gången jag var i Eksjö var jag fortfarande på väg att komma igång efter uppehållet under hösten. Nu kunde jag äntligen vara med för fullt igen. Vi hade en prioriterad träning som var natt under lördagskvällen.  Vi fick sällskap av några denslare som även de var där på 10-läger. Jag hade fått besked att jag skulle gå ut sist och jaga med ett mål att komma in i täten men inte stressa utan jobba mig ifatt lugnt och metodiskt. Jag vet inte om jag lyckades riktigt då jag var väldigt offensiv i början och sprang lite på gränsen av vad jag klarade av, men jag kom ändå ganska snabbt ikapp klungan och med ett bra vägval på första långsträckan kom jag helt upp i täten. Resten av loppet gick ganska kontrollerat även om jag blev lite trött och ofokuserad på slutet och gjorde några små missar. Kunde i alla fall glida i mål som tvåa precis bakom Kalered som var först in.

Under helgen pågick även förbundsmötet som tog en del beslut som vi passade på att diskutera under helgen, vilket viktiga beslut ofta verkar göra. För att börja med det som jag tycker är lite förhastat beslut så är det att börja med Sprintstafett som SM tävling. Jag förstår att man i förbundet vill vara framåt men då jag varit med på världscupen i just denna tävling och det visade sig att det inte riktigt är en välutvecklad tävlingsgren känns det konstigt att vi ska ha det som SM status och dessutom under SM-veckan som ska TV-sändas. Känns som att det är upplagt för ett plattfall här men jag hoppas att jag blir motbevisad. Dessutom tycker jag kanske att vi i Sverige bör diskutera hur vi ska ha det med SM. Idag finns det flera distanser som inte de allra bästa springer då programmet ser väldigt konstigt ut. För i år kommer det vara ett Natt SM under EM och ett ultra SM under Världscupen i oktober och det känns ju lite fel att kora Sveriges bästa löpare när de (“förmodade i vissa fall”) bästa inte startar. Slutligen måste jag även säga att jag är glad över att beslutet om över vilka som är berättigade att springa SM har ändrats till en självklar regel numer.  Den gör det möjligt för alla svenskar samt de som lever och verkar i svenska klubbar att delta. Ska bli kul att möta de allra bästa under de två SM tävlingarna jag springer i år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *