Världscupen är igång!

Igår var det alltså dags för Världscupen 2014 att dra igång. Vi började redan med ett kval i fredags och så var det final igår. Idag avslutades världscuprundan med Mixed-Sprintstafett. För att ta allt från början så var det i fredags ett kval alltså. Det bjöds på varierad terräng med allt från väldigt snabb terräng till nästan djungel. Jag hade en plan om att göra ett bra tekniskt lopp och inte tänka på farten då jag haft en väldigt strulig vinter/höst. Jag kom in i det bra i början fast då var det också väldigt enkelt. Det som jag är nöjd med är då att när det skiftar så är jag med på att det blir svårare och väljer då de rätta vägvalen vilket gör att jag på två sträckor mitt i loppet avancerar från ca 35:e plats upp till 5:a. Andra halvan av banan är ganska så enkel men med lite teknisk variation ändå och jag lyckas hålla i loppet bra och blir till slut 8:a vilket jag känner är riktigt bra med tanke på min bakgrund.

Finalen som jag inte hunnit tänka så mycket på är jag faktiskt nu i efterhand lite besviken över. Jag la mycket fokus på kvalet i och med att jag inte riktigt visste hur jag stod mig när jag åkte till Turkiet. Det kanske gjorde att jag inte riktigt vad med hela vägen i finalen. Jag började som kvalet med stabil och säker löpning men tappar fokus på första svåra kontrollen och gör 20 sek på  vår 5:e kontroll. Jag blir lite stressad men lugnar ner mig så kommer in i fokuset snabbt igen. Däremot så slarvar jag när jag ska ta kontroll 7 och missar kontrollen vilket gör att jag kommer lite efter igen. Men mot 8:an så hittar jag tillbaka och nu har jag en bra period hela vägen fram till 16:e kontrollen. Till 17:e gör jag allt rätt men då jag blir väldigt trött uppför på sträckan orkar jag inte hålla koncentrationen uppe och gör ca 1:20 på kontrollen vilket gör att hela dagen är förstörd. Dessutom var det den sista svåra kontrollen på banan då sista biten av loppet gick ner på stranden för lite mer “löpning” som avslutning. Lite bittert blir jag till slut 19:e med inte alltför långt upp till topp 10. Det glädjande är i alla fall att jag låg topp 5 vid 16:e och det känns ju riktigt bra att jag är så bra med redan.  Nu gäller det bara att få igång löpningen så att jag kan vara med och utmana även på lite mer lättlöpt terräng.

Idag fick jag också hoppa in i Sveriges 3:e lag i Mixed Sprintstafetten som var. Kan inte påstå att jag är så nöjd med min sträcka då jag gjorde bort mig två gånger på ganska enkla kontroller men jag har inte direkt tränat så mycket sprint så hänger inte riktigt med helt enkelt. Men det känns ändå kul att jag äntligen efter 6 månader är tillbaka igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *