VM kom och gick

Ah lite så skulle jag nog beskriva min känsla efter det som varit årets höjdpunkt ända sedan jag drog ingång träningen i mitten av augusti förra året och då med siktet inställt på VM i Vuokatti Finland. Under resans tid har jag haft en del motgångar men jag har framförallt haft mycket medgångar. Det började med att jag fick en jättebra höst med flera fina tävlingar på såväl korta som långa lopp. Och då började jag även få upp intresset för att aspirerar på en plats även mot långdistans under VM. Innan har jag alltid bara fokuserat på medel.

Till slut så kom då våren efter vinterns träning och jag kände att allt fokus låg mot VM och jag såg verkligen fram emot att slå mig in i laget för att kunna så tidigt som möjligt börja förbereda mig endast på just VM. Min plan fungerade och jag blev klar till både lång och medel knappa två månader innan VM. Jag hade dock börjat precis på slutet av vårsäsongen känna mig lite sliten när jag tävlade. Men jag tänkte att med lite träning och tävling innan VM skulle formen vara helt perfekt.

När väl VM då kom så kände jag mig mer bekväm i själva situation än de senaste två åren då det inte har varit så roligt. Detta är något som jag nu tar med mig in mot nästa år. Däremot fanns det ingen form att tala om fysiskt. Under både kval och final på långdistansen så fanns det ingen som helst antydan till att jag skulle kunna springa i närheten av vad jag gjort under våren. Och helt enkelt blev jag tidigt avställd på lången och redan under loppet började laddning då inför medeldistansen sån tur var. Själv formen var ju som den var så istället försökte jag fokusera på att helt enkelt kriga mig i mål fysiskt och försöka göra jobbet tekniskt under medeln. På kvalet så inledde jag lite knackigt då jag var väldigt osäker innan starten. Sedan kom jag igång och då gick det helt enkelt precis som jag tänkt mig och äntligen fick jag in en skön känsla under en VM vecka. Dagen efter var det final och jag fokuserade mycket på att hitta samma känsla som jag hade haft andra halvan av kvalet. Jag lyckades bra i början och det kändes bra. Tyvärr kom det en långsträcka efter 6 kontroller och då tappade jag mitt flow vilket resulterade i att jag började springa och inte orientera och då kom också bommarna till slut. Tyvärr blev det många små misstag efter varvningen och jag tog mig till slut i mål som 14:e man. Resultatet är det bästa jag gjort på VM och det jag tar med mig från medeln är att jag visar att jag nu har sänkt nivån från att vara 41:a 2011 med ett dåligt lopp till att bli 14:3 med ett dåligt lopp i år. Jag är på väg åt rätt håll så nu ska jag bara försöka hitta tillbaka fysiskt till en nivå så att jag orkar träna igen för just nu är motivationen nedkörd i botten efter all ansträngning som krävdes under veckan för att pressa kroppen trots att den sa ifrån. Så nu ska jag gå i lite ide så att jag förhoppningsvis kommer hungrig som en varg till SM och höstsäsongen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *