Silva League 3, 4 och 5

Under Kristi Himmelsfärd helgen var jag i Örebro och sprang tre tävlingar i Silva League. Det började med sprint under torsdagen i Kumla som min gamla klubb OK Tisaren hade hand om så jag fick träffa på många gamla kompisar under kvällen. Själva sprinten var inte alls rolig för min del. Jag började med att missa ettan och jag kan inte påstå att det blev bättre. Såklart finns det sträckor som jag gjorde ganska bra men så fort jag gjorde en bra sträcka tappade jag framförhållningen och missade vägval eller kontrollen efter kändes det som. Att jag dessutom fick ont i min rygg igen var inte heller så bra. Så nu pågår det rehabilitering för att jag ska kunna klara av sprintarna under NORT som jag hoppas komma med på. Det mest positiva som jag tar med mig efter sprinten är roligt nog att jag missade att hoppa igenom vattnet efter varvningen. I efterhand så visade det sig att många skadade fötterna och då min fot inte är helt hundra fortfarande så var det skönt att jag inte såg att jag kunde hoppa.

För karta så finns den här

Under fredagen var det samling med landslaget i Hallsberg. Jag fick här träffa både läkare och naprapat för behandling av ryggen. Dessutom var Nils-Olov Åsman där och han fick ta an min kropp och ge den en omgång så att jag skulle kunna vara tillbaka i slag till helgen. Själva samlingen var inte så märkvärdig den här gången utan den bestod bara av en föreläsning av två dietister. Under samlingen bestämde jag mig i alla fall att jag skulle vara kvar efter helgen och träna lite i Hallsberg då seniorerna skulle ha samling där som jag ännu inte hade bestämt mig för att vara med på.

För att gå tillbaka till tävlingarna så var det alltså dags för medeldistans under lördagen. Det var den första medeldistansen för året i Sverige med riktigt bra motstånd. Jag ville få till ett bra lopp och jag kände i hela kroppen att det var dags då det var lite pirrigt i magen innan jag kunde bege mig till start. Sedan att jag hade tiomila loppet i tankarna gjorde inte saken bättre men jag försökte fokusera på att var övertydlig med orienteringen innan jag skulle start. När loppet drog igång så insåg jag att det var en lätt inledning för att sedan bli lite svårare under mitten av banan för att avslutas lite lättare. Jag försökte då bara komma igång under de första kontrollerna och när jag kom in i sluttningen som var början på det mer detaljerade området tänkte jag att jag skulle börja om igen eftersom det blev stor skillnad i fart. Jag fick kontrollerna och när vi lämnade det svåra partiet kunde jag i efterhand se att jag ledde banan. Tyvärr hade jag inte riktigt farten och känslan i kroppen för att kunna trycka på sista biten och jag tappade ganska mycket i ren löpning på slutet. Jag kände att jag var lite hämmad fortfarande av ryggen men det var ändå klart bättre än under sprinten. Men i vilket fall var jag riktigt nöjd att jag kunde komma igenom loppet med bra orientering.

Karta finns här

Sista tävling för helgen och nu bjöds det på långdistans. Jag var riktigt sugen på att göra ett bra lopp innan start. Jag tänkte att den förra helgen med Silva League var det lite för lätt för mig och nu hade jag förhoppning om lite mer orientering. När jag tog upp kartan blev mina förhoppningar besvarade tycket jag och jag kunde med en härlig känsla i kroppen springa iväg mot första kontrollen. Under första halvan av banan var det ganska så flackt även om kontrollerna satt i sluttningar. Jag kunde med fin orientering och med en jämn fart springa ifatt de två löparna som startade 2 respektive 4 min förre mig redan vid femman. Då kände jag ändå att jag inte gjort någon tok öppning som jag råkar göra ibland. När jag varvade hörde jag att jag ledde med ca 30 sek och först då insåg jag att jag sprang bra. Detta gjorde mig lite stressad och jag blev mer inställd på att inte missa än att fokusera på att vara offensiv och hålla fart. Ganska omgående tappade jag farten och flytet. När jag sedan kom till boet och vår fjäril så började jag missa lite och tappa fokus. Detta gjorde att jag sprang fel i fjärilen och tappade ca 2 min innan jag insåg vart jag var på väg. Så sista delen hem blev lite avslagen men jag försökte ändå trycka på sista biten då jag hörde att det var tätt. Så jag är ganska nöjd med att det blev en bra placering trots alla misstag jag gjorde på andra halvan. Även om jag såklart inte är nöjd med hur jag sprang på andra halvan.

Karta finns här

Efter tävlingarna blev det alltså läger i Kilsbergen/Hallsberg där vi bodde i Hallsberg. Det var lite kul att vara tillbaka där jag spenderade fyra år mellan jag var 16-20. Jag och Jonas som jag bodde med under lägret som pågick i tre dagar passade även på att hälsa på tränarna på olgyt. Under samlingen så fick jag bra träning inför det som vi tror väntar på medel och stafett under VM i sommar. Så jag ser fram emot sommaren då jag hoppas kunna vara med och slåss om en plats i det svenska laget först och främst och sedan även medaljerna när VM ska ta fart. Men innan dess kommer först Silva League avslutningen som börjar med medeldistans imorgon och final på söndag med jaktstart och efter det hoppas jag då också kunna springa NORT!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *