Nytt pers på grusåttan!

Igår var det alltså dags för test på grusåttan med klubben. Vi hade dessutom planerat det tillsammans med IFK så att det skulle kunna vara många löpare på plats. För min egen del så kände jag mig inte riktigt i superform då jag tränat riktigt hårt de senaste två veckorna och känt mig lite stel och sliten de sista dagarna. Men efter morgonpasset på förmiddagen som bestod av att springa just ett varv på åttan så började jag fokusera allt mer på att jag skulle ta ut mig under kvällen. Så när väl det var dags att ge sig ut och börjar värma upp kändes det ändå som att jag hade i alla fall chans på att slå mitt egna rekord som jag satte för ca 1 år sedan och som var 25.31. När loppet började så försökte jag inte riktigt hänga med Fredrik J som jag upplevde hade lite för hög fart utan jag försökte hitta en bra känsla som också höll en bra fart. Det resulterade i att jag drog en grupp de första 4 km innan jag blev avlöst av Ola. Siste man i gruppen var för övrigt Erik J. Efter 4 km så låg vi ungefär på samma tid som mitt rekord men då visste jag också att jag blev väldigt trött på slutet. I och med att Ola kom upp så pass tidigt kunde jag också börja fokusera på att komma in i hans tempo och rytm vilket gjorde att jag relativt enkelt kunde följa med honom och när vi passerar 6km och ska uppför sista backen får dessutom Erik släppa och då kände jag att det borde gå hyfsat fort i alla fall. Jag krigar mig med Ola till toppen och när det går nedför försöker jag att inte gå om då jag känner att jag började bli lite otålig men var också rädd för att gå på för tidigt med det sista rycket. Men när det är ca 300 meter kvar så känner jag att nu måste jag börja ge järnet för att få så bra tid som möjligt och till slut kan jag spurta i mål på en tid av 25.20 och där med slå nytt rekord! Det känns riktigt bra att jag gör det då det inte var de bästa förhållandena och att jag kanske inte haft den bästa vintern i och med att jag varit skadad två månader så det känns skönt att jag nu vet att jag är bättre än någonsin på att springa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *