Första pallplatsen i Världscupen!

Vissa perioder har man som idrottare det ganska jobbigt då man kanske är skadad eller har andra problem som stör en. De tiderna tror jag många funderar på varför de håller på med just elitidrott. I denna perioden har jag varit de senaste månaderna i och med att jag varit skadad och inte kunnat springa på en lång tid. Under den här tiden har jag tänkt mycket på varför jag lägger ner allt det här jobbet som jag gör. Idag var det en sån dag då jag äntligen fick svaret på mina frågor som gör det lättare att stå emot nästa gång det går lite tyngre.

Idag var det alltså en sån dag då det mesta stämmer. Att det dessutom var på en världscup gör de hela bara bättre. För ta loppet från början så hade jag bestämt före start att jag skulle vara säker och systematisk i min orientering hela tiden. När jag väl sprang iväg från starten så kom jag in i orienteringen direkt och kunde då egentligen bara rulla på de första kontrollerna. Efter ca 7 min kom vi ut på en stor sanddyns terräng där största delen av banan gick. På den första kontrollen ute på sanden kände jag att jag inte riktigt hängde med och var på väg att missa kontrollen men jag bromsade upp och kollade på kartan en extra gång och kunde vika av och ta min kontroll. Detta blev en väckarklocka som jag hade med mig hela vägen till målet. Så resten av banan flöt bara på i ett lugnt och behärskat tempo. När jag kom i mål var jag nöjd med min prestation men jag upplevde det som att jag sprungit lite för sakta och tänkte att jag skulle bli passerad av flera löpare men kanske skulle få en topp tio plats eller så. När sedan hela fältet misslyckades med att springa rätt kunde jag till slut helt överraskad sluta tvåa! Detta är helt klart mitt bästa lopp internationellt så det var väldigt välkommet och en härlig start på årets säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *