Slutar 2012 och börjar 2013 skadad..

Ah nu har alltså träningsåret 2012 tagit slut och för att sammanfatta året lite kort så är jag väldigt nöjd med året som helhet och där jag under hösten gjorde några riktigt bra tävlingar där blodslitet och 25-mannahelgen sticker ut allra mest. Så när jag nu har börjat det nya träningsåret så är motivation väldigt hög och siktet är inställt mot VM i Finland som årets höjdpunkt. Dessvärre har jag däremot dragits med en skada i min högra fot sedan i början på november. Jag råkade ut för en rejäl stukning som gjorde att både ligament och ledband svullnade upp och har tagit lång tid på sig att börja läka. Så jag har fått köra på men alternativ träning ett tag nu och till slut har det nu även börjat bli bättre i foten och jag ska få börja springa nu igen. Något som stressat mig är ju då att jag ska iväg till Nya Zeeland på Världscup i början av januari så det har varit och är fortfarande en kamp mot klockan om jag kommer kunna följa med. Men den sista rapport efter en MR-röntgen visar på att det finns ganska så goda hopp så jag hoppas verkligen att jag ska kunna åka ner.

Under tiden jag varit skadad hade jag även en inplanerad period då jag försökte ta det lite lugnare träningsmässigt så i den synpunkten så var det bra att jag blev skadad nu om det nu är så att jag var tvungen att bli skadad. Jag har också haft lite tid till andra saker då jag har varit iväg i Växjö och haft föreläsning för deras ungdomar. Jag tycker det är väldigt roligt att föreläsa samtidigt som jag även måste tänka igenom var det är jag själv vill framföra och vad jag själv faktiskt gör när jag orienterar så jag lär mig alltid något själv som jag kan ta med mig från varje föreläsning. Den mesta träning har bedrivits på cykel genom intervaller men sedan i torsdags har jag varit i Orsa Grönklitt på träningsläger tillsammans med Göteborgs Skidklubb och då det har funkat väldigt bra för foten har det varit väldigt skönt att kunna ge sig ut och få några härlig långpass istället för intervaller hela tiden. Dessutom har jag ju då träffat många nya människor som jag fått lära känna och det är ju alltid utmanande och roligt. Så nu börjar det kännas riktigt bra igen och jag ser fram emot året 2013 väldigt mycket och hoppas att det ska bli ett härligt år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *