Första Silva league segern!

I helgen var det då dags för sista Silva league tävlingarna. Det skulle först vara en medeldistans på lördagen och sedan en avslutande jaktstart på söndagen. För att förbereda mig ordentligt åkte jag upp redan på torsdagen så att jag skulle hinna med att springa ett pass på en gammal karta från O-ringen under fredagen. Träningen var från andra etappen för året eftersom jag sprang sprint i Bollnäs då så därför fick jag bra träning då jag inte kunde känna igen mig.

Inför lördagens medeldistans så kände jag att jag ville få lite revansch efter ett uruselt EM där jag missade formen helt. Så jag hade bestämt mig att jag skulle vara offensiv och springa på hela vägen även om jag blev trött. Det var start på arenan så jag kunde se de första löparna springa iväg och då fick man en bild av ungefär vart man skulle vid startpunkten. När det väl var min tur var jag laddad till tusen. Jag öppnade väldigt hårt och försökte orientera enkelt på de stora och tydliga detaljerna. Det gick väldigt bra de första kontrollerna vilket gjorde att jag kände mig lite starkare än vad jag kanske var. Vid 8:e kontrollen kommer jag ifatt Mattias som startade före mig och då känner jag att det går väldigt bra och försöker inte att stressa ifatt utan fortsätta som jag sprungit. Jag gör dock en lite miss på elvan och tappar Mattias och försöker då starta om loppet. Detta lyckas väldigt bra och in mot varvningen är vi tillsammans igen. Vid varvningen hör jag att jag är 19 sekunder efter Öberg som leder. Då tänker jag att det är full fart som gäller för att försöka gå ifatt sista biten. Tyvärr väljer jag fel vägval och tappar lite tid till kontrollen efter varvningen. Men då blir jag också mer fokuserad på de sista kontrollerna och får dem väldigt bra. In på upploppet så hör jag att det är jämnt och jag ger allt jag har. I mål får jag samma tid som Peter. Efter en tids vila hör jag sedan att Forsberg nämner att Oleksander Kratov springer jämnt med oss och han får också samma tid till slut så det slutar med att jag delar segern med både Peter och Oleksander. Jag har aldrig tidigare delat en seger med två andra. Tror faktiskt inte jag har delat någon seger innan heller men det är jag inte så säker på. Det var i alla fall riktigt kul att jag kunde vara tillbaka så snabbt på medel igen efter att varit lite deppig efter EM.

På söndagen fick jag nu gå ut i delad ledningen tillsammans med Gustav vilket inte riktigt vad var jag hade räknat med inför helgen. Jag hade inte så stora förhoppningar på förhand då jag kände mig sliten och lite omotiverad eftersom mitt stora mål med helgen var medeldistansen. Jag tänkte i alla fall att jag skulle bli två som sämst och att jag ska försöka vara med så länge som möjligt. Detta gör att jag väldigt gärna har kommandot av oss två för att på så sätt försöka hålla farten ganska så hög. Dock blir jag trött halvvägs och tappar då fokus på en sträcka vilket gör att vi tappar ganska så mycket tid. På nästa kontroll så försöker Gustav springa ifrån mig vilket han också lyckas med men jag försöker bita i och följa med så länge som möjligt. När jag är framme vid tionde kontrollen så ser jag att det inte är så jättelångt kvar och tänker att det borde kunna gå att hålla andraplatsen dock så möter jag Jonas och Jerker som jagar mig på väg till elvan. Så jag blir lite nervös de sista kontrollerna mot mål och det går inte så fort för mig för jag är väldigt rädd att jag ska missa. Jag lyckas i alla fall med att spika kontrollerna och väl i mål så kommer jag in som tvåa och får då dessutom 17 000 kr vilket alltid är välkommet.

Tack vare den fina våren och framför allt lördagens medeldistans ser jag nu fram emot VM som jag har blivit uttagen till att springa. Det är medel som gäller även i år så nu börjar förberedelserna för att jag ska kunna vara i så bra form som möjligt under Juli!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *