18:e och 30:e på EM

Jag kan inte påstå att jag är så nöjd med EM men när terrängen och banorna var som de var kan jag heller inte förvänta mycket mer av mig. För att jag ska kunna vara med och slås i toppen på de här typen av banor behöver jag några år till av träning. Men jag hoppas att det blir mer tekniskt imorgon då det är dags för stafett.

För att ta en distans i taget så gick medeldistansens först och där hade jag ett väldigt bra utgångsläge men det gjorde också att jag var väldigt nervös och mådde inte alls bra innan start. När jag väl kom igång så kände jag mig väldigt seg i kroppen och det ända jag kunde göra var att försöka orientera säkert och hoppas att det skulle räcka ganska långt. Tyvärr var den tekniska utmaningen väldigt liten då det näst intill inte gick att missa. I början var det lite vägval men annars var det bara att försöka springa så fort man kunde. Då jag inte var i fysisk toppform för dagen så var det med andra ord ingen bra bana för min del.

Nästa dag var det långdistans final och jag hade förhoppningar på att det skulle bli lite mer orienteringen och en terräng som skulle passa mig lite mer. Jag försökte trycka på lite mer i början för att få en bra känsla och sedan försöka hålla den hela vägen till mål. Tyvärr så sprang vi i samma terräng som under medeldistansen vilket gjorde att jag kände igen mig mycket men då gårdagen inte var så lyckade tyckte jag inte det var så himla kul. Jag försökte slita på hela vägen men sista halvtimmen tappade jag väldigt mycket tid och ramlade ner ganska mycket i resultatlistan. Hade jag inte sprungit medeln så kanske jag hade orkat lite mer och då hade det kanske blivit ett bättre slutresultat men med ett så dåligt lopp dagen före så är jag ändå hyffsat nöjd med dagen.

Nu blickar jag framåt mot stafetten som går imorgon där jag springer andra sträckan i första laget och där Rollen springer första och Gustav sista så det ska nog bli riktigt kul.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *