Silva League Premiär och 2:a!

Idag var det då dags för tävlingsåret att dra igång på allvar. Det var dessutom första tävling för vår nya serie i orienteringen nämligen Silva League som ersatt Elitserien inför året. Det var långdistans som stod på programmet och dessutom så var det i Jonsered som inte alls är långt hemifrån. Så inför dagen hade jag ganska höga förhoppningar om att göra ett bra lopp även om det var långdistans som inte riktigt är min favorit. Det kändes dock väldigt bra när jag gick upp så jag tänkte att det kanske ändå är en bra dag idag.

Väl framme på TC blev jag lite nervös innan jag äntligen kunde börja värma upp och koppla på tävlingsskallen. När jag startade var jag inställd på att orientera hela vägen och ha koll på vad jag gjorde. Det började ganska så trevande då jag trodde att jag tog ett dåligt vägval till första så blev lite stressad och bommade då tvåan. Det visade sig sedan att det inte alls var dåligt till första. Till trean försökte jag påminna mig själv att det var tidigt och att jag har mycket tid kvar att jobba med. Detta gjorde att jag kom tillbaka till rätt fokus och kunde då komma in i en mycket bra fas i tävlingen där jag fick en bra lång sträcka till fyran och femman gick också riktigt bra. Till sexan som var en längre sträcka hade jag funderat på mycket till fyran men jag bestämde mig ändå först när jag stod vid femman att jag skulle gå rakt på istället för att ta en stig långt runt. Under det vägvalet kom jag ifatt Kratov som startade före mig och då blev jag riktigt stark och kunde skruva upp farten. Vi plockade sexan bra och sedan så tryckte jag på med ett starkt självförtroende de närmaste kontrollerna och in till kartbytet så hade jag en känsla av att det gick väldigt bra. Under de första kontrollerna på nya kartan var det mycket kontrollplockning och när det väl var klart var det nästan bara två sträckor kvar var av en var en riktig långsträcka. Jag valde här att gå ganska mycket runt och jag var helt säker på att det var jättebra vilket det absolut inte var. Jag tappade ca 90 sekunder på vägvalet. Sista biten försökte jag trycka på då jag visste att det gått bra och väl i mål var jag endast 10 sekunder efter segraren och på en härlig andraplats.

För att sammanfatta loppet så är jag väldigt nöjd med hur jag orienterat in mot kontrollerna förutom tvåan. Sedan att jag gjorde en del dumma vägval när jag var säker på att de var bra och när jag trodde att jag tagit ett dåligt vägval så visade det sig att det var bra känns lite komiskt. Menmen så är det, får dock kanske börja studera lite mer kartor för att bli bättre på längre sträckor. Jag känner mig inte helt bekväm med det ändå.

GPS och karta hittar du här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *