Danish Spring och vidare till Schweiz!

I helgen var det tävlingar i Danmark och mer bestämt Danish Spring.Det var medeldistans med masstart på lördagen och stafett på söndagen. Jag åkte ner till Hilleröd där tävlingarna gick på fredagskvällen för att kunna sova ut ordentligt på lördagen. Så när det väl var dags för tävling så kände jag mig väldigt laddad och fokuserad. Jag hade som plan på förhand att jag skulle öppna lite försiktigt för att sedan kunna öka sista halvan då det skall avgöras. På väg till första kontrollerna var det väldigt hög fart i klungan och jag försökte vara med där framme men ändå inte springa allt för fort. Efter ett tag så blev vi en grupp på några löpare som låg lite före de andra. När vi kom till kartbytet efter ca halva banan så hade jag och en kille till skapat en liten lucka gentemot de andra i tätklungan. Efter sista gaffling och ut på de sista 2 km så har är jag fortfarande tillsammans med Tue och jag känner då att det är vi två som kommer göra upp om det här till slut. Ut på sista delen är det förs ca 800 meters väglöpning där jag kan jobba ikapp Tue helt så vid varvningen på målarenan är vi helt tillsammans. När vi går ut på sista delen så springer vi förbi näst sista kontrollen så jag kollar lite hur jag ska springa mot sista ut från den. På slutet ligger jag sedan bara och bevakar Tue och vid näst sista så genomför jag min plan genom att öka lite och köra på mitt vägval. Det visar sig vara mycket bättre än Tues så jag kan ta det lugnt på upploppet och fira min första WRE seger.

Nästa dag var det alltså stafett. Det var fyra sträckor och i mitt lag sprang först Johan Strand och gjorde det mycket bra då han kunde komma in först och skicka ut Andreas Höye i täten. Andreas fortsatte på den inslagna vägen och växlade som tvåa. Där tog Ola Martner vid och han ville ju inte vara sämre så när det var dags för mig att ge mig ut på sista så var vi i täten igen med några sekunder till IFK Göteborg. För dem skulle Jonas Pilblad springa. Då jag hade en liten lucka så valde jag att trycka på lite i början så att Jonas skulle få jobba ifall han ville komma ifatt mig. Dock hade jag en liten längre gaffel så det kunde han göra i alla fall. När jag också missar min kontroll med 20 sek så far han dessutom en liten lucka. Så nu får jag försöka jag ifatt honom vilket tar några kontroller men väl ikapp så känner jag att det faktiskt känns väldigt lätt att glida med i hans tempo. Så jag känner att jag kan ta över kommandot i orienteringen och försöka trötta ut honom lite. Efter ett tag så känner jag att jag kanske börjar få en liten lucka men då är jag lite slarvig och tar ett sämre vägval och är plötsligt lite efter igen. Det tar ett tag att jobba ikapp men jag känner mig ändå fortfarande lugn på att det kommer gå vägen. Nu är det dessutom inte så långt kvar och jag tänker att jag kanske ska försöka dra upp farten lite till. Så jag börjar trycka på lite och får då igen någon sekunds lucka. Denna kan jag behålla till varvningen och då inser jag att det inte alls är långt kvar så jag försöker bara hålla uppe farten men tänka på att orientera rätt så att jag inte bjuder in Jonas igen. Detta lyckas jag med väldigt bra och jag kan hålla undan hela sista slingan så vi kan gå i mål som segrare. Riktigt kul att ta hem första segern på en stafett tillsammans med GMOk för min del också!

Efter Danish Spring så blev det en lång resa till Schweiz då vi hade massa strul med flygresan. Men när vi väl kom iväg från Köpenhamn har det i alla fall funkat bra. Första dagen har bara varit lugn för min del för att försöka återhämta mig lite efter helgen men har i alla fall hunnit med två pass på kartor som liknar VM lång och stafett. Kanske inte den roligaste och finaste terrängen är väl det jag lärt mig men det är ju i alla fall samma terräng för alla. Imorgon blir det Jurabergen och lite medel men nu ska jag nog sova. David verkar vara lite seg, visa har haft tuffare dag en andra..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *