Sverigepremiär och nytt pers!

I helgen var det alltså premiär för min del i Sverige och närmare bestämt Halland. Jag sprang en medel och en långdistans på Hallandspremiären. Jag åkte ner till Halmstad redan på fredagen för att träffa mamma och pappa lite som var med mig under helgen. Man hinner ju inte ses så ofta så får passa på när tillfälle ges. På lördagen var det alltså då dags för första svenska tävlingen för året och det var medeldistans på programmet. Jag hade bestämt mig innan loppet att jag skulle lägga fokus på att orientera då jag hade lite knackigt under Portugal. När jag sprang iväg till första kontrollen valde jag då att gå säkert och hålla igen lite med farten. När jag fick första kontrollen bra så försökte jag sedan öka farten lite men ändå håla kvar orienteringen. Detta lyckades ganska bra och jag är ganska så nöjd med loppet. När jag blev osäker så tog jag direkt ett stopp så jag gjorde ingen bom direkt på någon kontroll däremot kanske jag gjorde 4-5 st stopp på 10 sekunder vid några kontroller. I mål var jag nöjd med loppet och jag fick direkt en indikation på att loppet var ganska bra då jag låg före ett antal bra tidigt startande löpare. Till slut räckte det faktiskt till en seger så det var ju ett skönt besked även om det inte var perfekt.

På söndagen var det långdistans. Jag hade ungefär samma plan som dagen innan men jag skulle hålla igen lite fysiskt då jag skulle springa testlopp två dagar senare. I och med att jag höll igen lite så märkte jag att jag hade mer tid till att läsa kartan på varje sträcka vilket gav mig tid att bearbeta varje sträcka och försöka genomföra den på bästa sätt. När jag kom mot mål så insåg jag att jag faktiskt hade gjort ett väldigt bra lopp tekniskt så det var en skön känsla att korsa mållinjen utan att ha gjort ett enda misstag. Naturligtvis kanske jag missade något vägval men det är ändå inte samma grej. Lite kul var det dessutom att loppet faktiskt räckte till seger och att det är en bekräftelse på att min träning har gett resultat under vintern. Helgen var också ett steg i rätt riktning tekniskt och nu hoppas jag att jag kan fortsätta på den här vägen framöver med bra kontroll över vad jag gör. (Se loppet här)

Idag var det alltså testlopp på grusåttan igen. Jag hade stora förhoppningar på att gå under 26.00 som jag dessvärre missade förra gången. Jag kände mig lite sliten i söndagskväll så jag var dock inte helt hundra på hur formen var innan start men tänkte att jag ändå skulle satsa hårt i början som jag inte gjorde förra gången. När väl starten gick så var vi ett gäng på ca 5-6st som bildade en tätklunga första km och jag kände att det kanske gick aningen fort för min del så jag valde att sänka farten något. Jag lyckades ändå hela tiden ha kontakt med sista man i klungan så att jag på så sätt kunde hålla steget och farten uppe. När det var ca 2 km kvar fick jag dessutom hjälp av Ola som kom ifatt och kunde dra upp tempot igen eftersom jag börjat tappa lite. Sista biten blir en ren plåga då Ola är mycket starkare men jag försöker springa på viljan och strunta i att kroppen är trött. Jag är tacksam över att det är mycket nedför sista km. I mål får jag till slut en tid av 25:31 vilket är ett nytt pers med 45 sek så det var sjukt gött! Ser fram emot att den riktiga säsongen ska dra igång på allvar nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *