8:58 på 3000m

Johan   4 februari, 2012   Inga kommentarer till 8:58 på 3000m

Idag sprang jag för första gången 3000m på tid. Det var inomhus DM i Göteborg och jag, Johan och Andreas hade anmält oss till 3000m efter lite uppsnack på danmarkslägret. Jag tänkte dessutom att det kunde vara bra att springa lite bana eftersom vi skall ha ett 3000m test med landslaget på lägret som börjar på måndag. Så vi bestämde för att köra till slut och idag var det dags.

Det var ett bra lopp för min del. Jag hade som mål att klara 9:00 och då skulle jag springa på 36sek på varje varv så jag hade en bra plan. De tre första varven gick på 35sek och därefter sprang jag på 36 varv men med tiondelarna på fel sida vilket gjorde att jag tappade lite mot mitt mål hela tiden. När det var två varv kvar låg jag på ca 9:01 i sluttid men med ett slut varv på 33sek kunde jag komma in på en tid av 8:58 på plats 8:a vilket jag är nöjd med. Det var ju ändå ganska impulsivt beslut att springa och jag är mitt i en tung träningsperiod så i form kan jag förhoppningsvis pressa tiden lite till. Skönt i alla fall att ha ett personligt rekord på distansen! Har ju chansen att förbättra det redan på måndag dessutom.

För Andreas och Johan gick det ännu bättre då de var 2:a respektive 4:a i loppet med tider runt 8:40 och 8:50.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *