Klubbläger i Silkeborg

I helgen var det alltså klubbläger i Danmark som stod på programmet. Vi var ett gäng på nio personer som åkte redan på torsdagsmorgonen för att hinna med att träna lite mer än övriga som anslöt på fredag kväll. Vi tog båten över till Fredrikshamn och begav oss därifrån till Ålborg för att springa två sprintar. Det var på samma karta jag sprang JVM 2010 och det var lite kul att komma tillbaka och känna igen sig lite. Efter passet var det raka vägen till Silkeborg och vårat boende som låg en liten bit utanför. Väl framme efter viss besvär där jag lurade bilen till några felkörningar kunde vi i alla fall installera oss i Trollhyttan som huset kallades. Kvällen bestod av ett nattpass där vi bara skulle hitta känsla för terrängen. Själv kostade jag på mig att göra en riktigt stor bom då jag på ett ställe sprang upp i fel sänka och fattade ingenting. Dessutom att jag möte de andra under bomen gjorde ju att jag inte kunde undanhålla det.

På fredagen var det dags för första dagpasset i Silkeborg och det var en träning som jag själv hade lagt. En medeldistans i ett flackt område för att känna lite på kompassen. Det funkade bra för min del och jag tyckte det blev ganska klurigt med vägval trots att jag själv planerat dem. På kvällen var det dags för natt träning igen och denna gången var det masstart. Jag låg bra med i början men efter några kontroller gick jag helt fel och tappade ca 2-3 minuter på Andreas och Ola som då låg före. Efter det så fick jag öka farten för att försöka komma ifatt och med en kortare gaffel ett tag senare så hade jag kontakt igen. Ett tag senare ut från en kontroll springer Andreas helt fel tycker jag men tänker inte mer på det sen utan känner ju att det var ju bra för egen del. På slutet kan jag också skaka av mig Ola och känner att saken var klar. När jag dock kommer till mål inser jag att Andreas redan är där och varit där ett tag. Det visade sig att han hade fått en kort gaffel på ca 2 km så det kändes lite snopet då jag trodde jag var först.

Under natten till lördagen anslöt då våra kamrater från klubben så på morgonen var vi nu ett härligt gäng på omkring 25 personer. Första passet var en kuperad träning med mycket vägval. Det var väldigt bra träning inför kommande kontinentala tävlingar för att förstå när jag ska gå runt och hålla höjd. På kvällen var det sedan en jaktstarts träning. Jag hade det väldigt tufft fysiskt då jag nu började känna mig väldigt sliten. Jag fick aldrig riktigt kontakt med täten efter att gått ut en bit efter och när jag gjorde en lite bom försvann chanserna att komma ifatt. Försökte istället hålla bra fart tillsammans med Ola men fick till slut släppa lite och när jag då fick en lång gaffel tappade jag även honom sista biten in. det positiva med kvällen var i alla fall att när vi kom tillbaka från träningen stod maten på bordet redan så det var bara att hugga in då de tjejer som sprungit träningen i dagsljus lagat maten.

Det blev tidig uppgång på söndagen för att först hinna med att städa och sedan träna klart så att vi skulle hinna med färjan hem till Götet. Själva träningen sprang jag tillsammans med Andreas och Hugh då det var vanlig distans träning. På slutet kom vi även ihop med några andra och började hetsa lite på slutet så farten blev lite snabbare en tänkt. Efter passet var det full fart mot färjan och hägrande buffé som skulle avnjutas på båten hem. Efter ett antal portioner mat och efterrätt var det barnavdelningen med pingis som gällde för hela slanten. En härlig avslutning på ett härligt läger!
Får dessutom avsluta med att tacka klubbens Pandalus som följde med och hängde ut och tog in de flesta kontroller vilket gjorde att vi andra kunde träna med högsta kvalité.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *