Nytt Pers!

Johan   19 januari, 2012   Inga kommentarer till Nytt Pers!

Jag kan inte påstå att jag är någon utmärkt löpare direkt utan snarare kanske en av de sämre löparna av de som satsar mot VM m.m. Dock har jag sedan några år tillbaka haft turen att springa tekniskt bra som junior och där av kompensera min sämre löp förmåga. Som senior märkte jag att det definitivt krävs en högre nivå fysiskt även om jag är en duktig orienterare. Där av har jag gjort om min träning helt och hållet och tränar mycket mer endast löpning nu för att förbättra mig. I tisdags var det dags för testrunda igen. I GMOK är det hederliga grussåttan som gäller. På förhand så kände jag att det inte alls var bra för min del då jag inte haft så bra träning den sista tiden innan testet då det var lite problem med tanden och låren. Jag bestämde mig ändå för att försöka springa så bra som möjligt och verkligen ge allt.

När starten gick hade jag satt upp ett mål att inte gå på så hårt första km för att sedan komma in i den farten jag ville hålla hela vägen i mål. Jag blev lite förvånad då jag blev den som låg först, även om både Werner och Strand var med, de brukar ju flyga ifrån mig. Efter ca 4 km kom dock Johan upp och försökte skruva upp tempo lite till vilket passade bra för mig då jag kunde ta ryggen och följa efter. Efter en stund kände jag ändå att jag var stark och bestämde mig för att försöka öka lite till och det kändes som att jag kunde sega ifrån både Werner och Johan. Vid 6 km hade jag faktiskt några sekunders lucka ner till de båda. Nu var det bara den lätta biten kvar och jag försökte disponera krafterna som var kvar, tyvärr hade både Werner och Strand även de krafter kvar och jag kände flåset i nacken. Till slut kunde faktiskt Johan glida om i nedförsbackarna innan spurten men jag lyckade hålla Werner bakom mig och kunde med en stark finish kom i mål på en tid av 26:16 på de 7,85 km som banan mäter vilket var nytt rekord för egen del med 29 sek. Detta är något som jag känner är väldigt kul då jag äntligen får ett kvitto på att träningen jag bedriver börjar betala sig dessutom! Så med ett starkt självförtroende ser jag faktiskt fram emot nästa test i början av mars då jag kanske kan vara i bra form dessutom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *